Moc dobré, vláčné rohlíčky, doporučuji.
V míse promícháme 600 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g dýňového proteinového prášku (lze vynechat) a lžičku soli. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj 42 g čerstvých kvasnic, posypeme je lžičkou cukru a pomocí 125 ml teplé vody umícháme kašičku na kvásek, který necháme 15 minut v zakryté míse 15 minut vzejít. Vmícháme 300 ml teplé vody, ve které jsme rozmíchali 3 lžíce 100% arašídového másla. Vyklopíme navál, důkladně prohněteme, dokud nedostaneme krásně pružné a hladké těsto, které vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme v teple hodinu kynout. Vykynuté těsto na vále znovu prohněteme, rozdělíme na 4 stejné díly, z každého vyválíme placku, nakrájíme na 8 dílů jako pizzu a smotáme rohlíčky. Dostaneme tedy 32 malých rohlíčků. Narovnáme je na dva plechy na pečicí papír, potřeme olejem a posypeme mákem. Necháme 15 minut dokynout a pečeme při 220 stupních 15 -20 minut. Přes upečené rohlíčky přehodíme čistou mokrou utěrku (vyždímanou), aby zůstaly vláčné.
Žádné komentáře:
Okomentovat