Dort pro Jirky, které máme v nejbližší rodině hned dva a v té širší další tři
V míse promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 70 g strouhaného kokosu, 50 g tmavého cukru, 50 g bramborového škrobu, 1 a půl lžičky kypřicího prášku, 3 lžíce ořechového oleje a 150 ml rostlinného mléka. Těsto rozetřeme do vymaštěné dortové formy (24 cm) a pečeme při 180 stupních 20 minut.
130 g strouhaného kokosu, 350 g rostlinného mléka, 4 lžíce rýžového sirupu a 30 g bramborového škrobu přivedeme k varu a vaříme pár minut do husta. Rozetřeme na upečený korpus.
350 g jahod (použila jsem mražené), 300 ml vody, 3 lžíce rýžového sirupu a 40 g bramborového škrobu přivedeme k varu a opět pár minut vaříme, dokud nezhoustne. Rozetřeme na kokosový krém.
Ve vodní lázni rozehřejeme 100 g bezmléčné hořké čokolády, rozmícháme se 3 lžícemi rostlinného mléka a nalijeme na jahodový krém. Vidličkou povrch rozrušíme, aby se čokoláda a jahody na povrchu promísily.
Dáme vychladit, je vynikající!
Tak už se chladí v lednici a já se těším na ráno :-)!!!!
OdpovědětVymazat