MRKVOVÉ KARBANÁTKY S OKAROU

Výborné, jednoduché karbanátky ze základních surovin
Okara je „odpad“ z výroby sójového mléka, tedy mokrá převařená luštěninová drť. Určitě by šla nahradit jinými uvařenými, dobře okapanými a namletými luštěninami – fazolemi, hrachem, cizrnou nebo čočkou.
100 g ovesných vloček zalijeme 200 ml vroucí vody, promícháme a necháme 10 – 15 minut stát. Do mísy dáme 180 g najemno nastrouhané mrkve, 200 g okary (nebo namletých vařených luštěnin), sůl, 1 pokrájenou cibuli, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sušené oregano, špetku kurkumy a připravené ovesné vločky. Pokud je třeba, zahustíme vločkami nebo moukou, já to ale nedělala. Vzniklé těsto necháme ještě 15 minut odpočinout, poté tvarujeme karbanátky, které pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 30 minut. Podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší a kvašenou zeleninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat