Tentokrát jsem vyzkoušela něco pro mě zcela nového – freekeh, což je pšenice, která se sklízí před dozráním, ještě zelená a měkká a poté se zlehka opraží. Kouřově, uzeně a oříškově chutnající zrno se usuší a naláme, podobně jako bulgur. Freekeh má nízký obsah tuků, jsou v něm obsaženy kvalitní bílkoviny a je plný vlákniny. Koupíte ho ve zdravé výživě.
150 g freekehu uvaříme v 360 ml osolené vody na mírném ohni, trvá to asi 25 minut. Necháme vychladnout a vmícháme 1 vařenou a najemno nastrouhanou bramboru, 60 g Hrašky předem namočené ve 100 ml vody, 80 g strouhanky, nejlépe z domácího pečiva, sůl, čerstvě mletý pepř, 200 g najemno nastrouhaného bylinkového tofu, najemno nakrájenou cibuli a dva utřené stroužky česneku. Zpracujeme těsto a necháme jej hodinu odpočinout v chladu. Tvarujeme karbanátky a smažíme je na vymaštěné pánvi nebo pečeme v troubě. Podáváme s brambory a kysaným zelím nebo zelným salátem. Jsou opravdu vynikající, doporučuji.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat