BRAMBORY S ADZUKI A PÓRKEM

Večer namočíme 150 g fazolí adzuki a ráno je uvaříme v čerstvé vodě doměkka, trvá to dlouho, asi dvě hodiny. Půl kila brambor oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje v hluboké pánvi a osmahneme na něm cibuli a dva stroužky česneku, přidáme lžičku čerstvě podrceného kmínu, ¼ lžičky rozmarýnu a lžičku mleté papriky. Jakmile začne koření vonět, do pánve vložíme 500 g pokrájeného pórku a brambory. Podlijeme asi 100 ml zeleninového vývaru, osolíme a dusíme doměkka. Vmícháme uvařené fazole, zjemníme 200 ml mandlové smetany, prohřejeme a dochutíme umeoctem.



více ZDE

2 komentáře: