RYBÍZOVÉ MUFFINY

Rybíz je vlastní, zmražený ze zahrádky.
V míse promícháme 250 g sojového jogurtu, 150 ml rostlinného mléka (já používám doma vyrobené ovesné), 100 g agávového sirupu (pokud nejste vegani, můžete použít med), 60 ml panenského slunečnicového oleje a dvě lžíce lněného semínka, namletého a předem namočeného na půl hodiny do 50 ml vody. Přidáme 50 g celozrnné špaldové mouky, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřicího prášku
z vinného kamene a půl lžičky jedlé sody. Nakonec vmícháme 150 g rybízu (pokud je z mrazáku, nenecháme jej úplně rozmrznout, byla by z něj břečka. Umícháme těsto a rozdělíme do 12 vymaštěných muffinových formiček. Pečeme při 180 stupních 45 minut.


více ovocných moučníků najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat