OVESNÝ CHLEBÍČEK

180 g ovesných vloček promícháme v míse se 30 g tmavého třtinového cukru Muscovado a 100 g hrozinek. 360 ml ovesného mléka (album Ostatní pokusy) přivedeme k varu, nalijeme na vločky, promícháme a necháme hodinu až dvě odstát. Poté vmícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 150 g vlašských ořechů, 2 menší nebo 1 velké jablko nastrouhané najemno, 70 ml panenského slunečnicového oleje, 40 g kukuřičného škrobu, půl lžičky mletého zázvoru, lžičku skořice, dvě lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. Dobře promícháme a vložíme do vymaštěné formy na biskupský chlebíček (nebo do dortové formy) a pečeme při 180 stupních asi hodinu. Vyklopíme a necháme vychladnout.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat