400 g přírodního tofu nakrájíme na nudličky. V misce promícháme 50 ml bílého vína, dva utřené stroužky česneku, kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíci bramborového škrobu a 4 lžíce tamari. Nudličky vložíme do marinády a za občasného promíchání necháme hodinu odležet.
Tři velké mrkve, 150 g hlívy ústřičné a jeden pórek nakrájíme na nudličky, jeden květák rozebereme na malé růžičky. Rozpálíme pánev WOK, rozehřejeme v ní lžíci arašídového oleje a osmahneme na něm sojové nudličky (bez marinády). Vyjmeme je, dáme stranou, přidáme dalších 5 lžic oleje a zeleninu s hlívou. Za častého míchání opečeme téměř do měkka. Přidáme dvě lžíce umeocta, marinádu a opečené tofu. Společně krátce zvolna povaříme, přidáme nať hladkolisté petrželky, okořeníme čerstvě mletým pepřem, případně dosolíme. Podáváme s jasmínovou rýží.
více ZDE
http://zdrava-vyziva.mzf.cz/produkt/houba-susena-hliva-ustricna-50-g-samyco/
OdpovědětVymazatvy jste majitelem toho e-shopu?
VymazatDobrý den Evo ano :) nyní je eshop na doméně http://organic-foodshop.eu
OdpovědětVymazatAle na zahradě nám hlíva i na zahradě :)
https://goo.gl/photos/eozBu36BUAauUt7z5