FAZOLOVÁ POLÉVKA S JÁHLAMI

Naprosto dokonalá polévka, musela jsem se ovládat, abych nesnědla celý hrnec Emotikona smile
Přes noc namočíme 200 g velkých bílých fazolí, druhý den vodu vyměníme a vaříme asi 45 minut s kouskem mořské řasy wakame, abychom organismu dopřáli nějaký ten jód, vitamín B, železo, hořčík, bílkoviny a vápník. 
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru. Přidáme jednu velkou mrkev nakrájenou na kolečka, 400 g rajčat z konzervy (v létě čerstvých), předvařené fazole a 60 g jahel dobře propláchnutých vroucí vodou. Okořeníme lžící polévkového koření a zalijeme 750 ml vody, ve které se fazole vařily. Vaříme 20 minut, dokud nejsou jáhly měkké. Částečně pomixujeme a vmícháme 250 ml kokosového mléka. Prohřejeme a už nevaříme.


více ZDE

5 komentářů:

  1. Hezké dobré ráno, paní Evo, myslíte, že by byla polévka stejně dobrá, kdybych použila místo kokosového mléka mandlovou smetanu ? Děkuji a přeji krásný adventní čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno, určitě, to je dobrý nápad :) Krásný Advent i vám!

      Vymazat
  2. A Evičko,mohu se také zeptat,jestli můžu použít fazole v konzervě :-)???

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat