JEČNÝ BULGUR S MRKVIČKAMI

600 g malých mrkví očistíme a vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, posypeme červenou cibulí nakrájenou na půlkolečka, dvěma stroužky česneku nakrájenými na plátky a šalvějovými lístky, osolíme, podlijeme malým množstvím zeleninového vývaru, přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na hodinu.
230 g ječného bulguru (můžete použít i pšeničný, chuťmají podobnou, akorát ten ječný je droboučký a proto se vaří kratší dobu) vložíme do hrnce, osolíme, přidáme lžičku koření Tajine, lžíci olivového oleje a zalijeme 500 ml vroucí vody. Přivedeme k varu a odstavíme. Necháme zakryté utěrkou a pokličkou 40 minut nabobtnat.
200 g tofu (já použila lahůdkové s řasou a semínky) nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zalijeme dvěma lžícemi tamari a dvěma lžícemi olivového oleje. Necháme hodinu marinovat a zprudka osmažíme na pánvi vytřené olejem.
Smažené tofu vmícháme do bulguru spolu se svazkem posekané hladkolisté petrželky a na talíři obložíme pečenými mrkvičkami.



více ZDE

2 komentáře:

  1. EVI,když nemám tajine koření,mohu použít třeba kari nebo něco jiného?

    OdpovědětVymazat