ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY

V míse promícháme 100 g hladké mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 60 g kvalitního kakaa, ½ lžičky jedlé sody, 3 lžičky kypřicího prášku z vinného kamene a 20 g bramborového škrobu.
V jiné nádobě rozšleháme 200 ml rostlinného mléka, 100 ml panenského slunečnicového oleje, 50 ml datlového sirupu a 20 g třtinového cukru Muscovado (nerafinovaný přírodní třtinový cukr s vysokým podílem melasy). Formu na 12 muffinů vymastíme kokosovým olejem, tekutou složku vlijeme do sypké a rozmícháme. Těsto rozdělíme do formiček, a doprostřed vtlačíme kostičku kvalitní hořké bezmléčné čokolády (celkem potřebujete cca 50 g). Prsty těsto přes čokoládu přitlačíme, aby nevytekla. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 – 25 minut. Podáváme s čerstvými jahodami (v zimě musíme vzít zavděk zmraženými) rozmačkanými vidličkou.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat