ČERVENÁ ŘEPA S BRAMBOROVÝMI ŠPALÍČKY

Jednu velkou červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Na dvou lžících olivového oleje osmahneme jednu pokrájenou cibuli, čtyři na plátky nakrájené stroužky česneku a kousek čerstvého zázvoru nastrouhaného najemno. Vmícháme tři lžíce celozrnné špaldové mouky a chvílí společně opékáme. Přidáme půl kila spařených, oloupaných a nakrájených rajčat a zalijeme 300 ml zeleninového vývaru. Vaříme deset minut (můžeme pomixovat) a vložíme nakrájenou řepu. Prohřejeme, vlijeme 200 ml mandlové (nebo jiné rostlinné) smetany a odstavíme. Osolíme a okyselíme citrónovou šťávou podle chuti.
1 kg brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a najemno nastrouháme. Na vále do brambor zapracujeme polohrubou nebo hrubou mouku a půl lžičky soli. Mouky dáme tolik, aby bylo těsto akorát vláčné, ani tekuté, ani tuhé. Pracujeme rychle, bramborové těsto stáním zřídne. Uválíme hada, nakrájíme jej na špalíčky a ty zavařujeme do vroucí slané vody a vaříme do vyplavání.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat