MANDLOVÉ SUŠENKY

Nedávno se na mé facebookové stránce v souvislosti s palmovým tukem diskutovalo o tom, jak je těžké nalézt v obchodě sušenky bez palmového tuku. Nu – tak si je upečeme, ne? Třeba takovéhle.
100 g neloupaných mandlí nahrubo nasekáme a nasucho je upražíme na pánvičce, můžeme trochu přitlačit, ale pozor, samozřejmě nespálíme, musí krásně vonět. Vložíme je do rendlíčku, přidáme 30 ml vody, 30 ml slunečnicového nebo arašídového oleje a 50 g tmavého třtinového cukru Muscovado (já jsem si ho oblíbila, ale můžete používat klidně i obyčejný třtinový cukr). Vaříme za stálého míchání asi pět minut, dokud není téměř všechna voda odpařená.
Směs necháme trochu zchladnout, dáme do mísy, přidáme ještě 50 g cukru Muscovado, špetku soli, 100 g arašídového másla, 50 ml rumu, 40 ml mandlového mléka, půl lžičky mleté vanilky a promícháme. V jiné míse smícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 60 g najemno umletých ovesných vloček a lžičku kypřicího prášku, Mandlovou složku promícháme s moukou a necháme v chladu alespoň hodinu ztuhnout. Tvoříme placičky, klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 stupních asi 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Z tohoto množství jsem udělala 33 sušenek.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat