Hubníky se dělávaly a dělávají různě, tenhle mě naučila maminka mého muže a vždycky mi moc chutnal.
Půl kila bílého pečiva (já si upekla svůj vlastní kváskový chleba z bílé mouky) nakrájíme nebo nadrobíme a smícháme se šesti vejci, solí a sekanou petrželkou.
My držíme smutek za slepičku, ve čtvrtek nám jednu zabil jestřáb a ostatní slepičky se teď bojí vystrčit hlavu z kurníku, chudinky.
Na oleji osmahneme velkou cibuli se lžičkou kmínu a přidáme 500 – 800 g hub (já měla zmražené hříbky). Asi dvacet minut pražíme a vmícháme k pečivu s vejci. Narovnáme do zapékací misky a při 200 stupních zapékáme dozlatova. Podáváme se syrovou zeleninou, nebo zeleninovým salátem, výborné jsou k hubníku také olivy nebo kyselé okurky.
více pečených jídel ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat