TĚSTOVINY S PÓRKEM A HOUBAMI

Dostala jsem od pána, ke kterému si jezdím pro zeleninu, zdarma tenhle přerostlý vypelichaný pórek. Ale je ze zahrady a je výtečný, tak jsem byla vděčná.
Na oleji osmahneme cibuli s kmínem, přidáme 500 g mražených hub (syrových to může být asi 800 g, zamrazujeme je trochu vydušené) a opražíme. Osolíme a dáme stranou. Dva až čtyři pórky (podle velikosti, je to asi 800 g – 1 kg) nakrájíme, v hrnci podlijeme malým množstvím vody, osolíme a dusíme doměkka. Vmícháme tři lžíce dobrého domácího kečupu (album Sirupy, zavařeniny a další dobroty ze zahrady a louky) a pražené houby. Uvaříme půl kila semolinových těstovin podle návodu na obalu a promícháme s houbami a pórkem, podáváme posypané rostlinným parmazánem (album Ostatní pokusy) a obložené syrovou zeleninou nebo salátem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat