V míse promícháme 150 g hladké mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, lžičku a půl instantního droždí, lžíci třtinového cukru Muscovado, dvě lžíce lněného semínka, tři lžíce dobrého oleje, třeba z jader vlašských ořechů a zaděláme těsto asi 150 ml ohřáté obilné kávy, například Melty (nedáváme všechnu tekutinu naráz, ale přidáváme postupně do té doby, dokud nebude mít těsto žádoucí konzistenci). Necháme v teple asi hodinu kynout, na vále prohněteme a vyválíme hada. Rozdělíme jej asi na 15 kousků, ze kterých utvoříme bochánky a pomoučeným dnem skleničky vytlačíme důlek pro náplň. Okraje potřeme mandlovým mlékem (album ostatní pokusy). Nastrouháme dvě jablka na hrubém struhadle, vmícháme dvě lžíce jablečné mouky, dvě lžíce cukru Muscovado, dvě lžíce mandlové smetany, dvě lžíce hrozinek a lžičku skořice. Náplň bohatě navrstvíme do důlku v koláčcích a posypeme drobenkou připravenou z kokosového oleje, cukru a mouky. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Jsou výborné!
více ZDE
Máte krásný blog a tyhle koláčky mě dostaly, určitě je musím vyzkoušet :-)
OdpovědětVymazatDěkuju :)
VymazatTakto výborné koláčky jsem už dlouho nejedla :-)
OdpovědětVymazatJen se po nich zaprášilo :-D
A drobenka je TOP :-)
Děkuju za pochvalu, Aneto :)
Vymazat