RIZOTO S KOŘENOVOU ZELENINOU

Lahodné a lehké jídlo.
Ve větším silnostěnném rendlíku rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm větší cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a červenou řepu, všeho by měl být stejný díl, tedy asi 150 g od každé zeleniny. Přisypeme také dvě pokrájené naťové cibulky a pět minut intenzivně opékáme, stále mícháme a dáme pozor, abychom zeleninu nepřipálili.Vsypeme 500 g vyprané rýže basmati, osolíme a chvíli společně mícháme. Jakmile se směs začne přichytávat ke dnu, zalijeme 200 ml bílého vína a 750 ml horkého zeleninového vývaru a promícháme. Přivedeme zprudka k varu, zmírníme plamen na minimum a dusíme asi 15 – 20 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří a na povrchu se neudělají malé dírky.
V hmoždíři podrtíme nebo v mixéru rozmixujeme 4 lžíce sezamového semínka a 80 g kešu oříšků a promícháme je se solí a třemi lžícemi lahůdkového droždí. Touto směsí na talíři posypeme rizoto.



více jídel z rýže najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat