Tenhle salát není ani výhradně zimní, tudíž vařený, ani výhradně letní, tudíž syrový. Zelenina je v něm totiž jak dušená, tak syrová. Zasytí vás ale bohatě. Bohužel sezónní je pouze mrkev a cibule
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce panenského olivového oleje a osmahneme na něm velkou cibuli pokrájenou na půlkolečka a dva stroužky nasekaného česneku. Přidáme jednu mrkev a jednu menší cuketu, oboje nastrouhané na hrubé nudličky, jednu kapii nakrájenou na tenká kolečka a ¼ menší hlávky čínského zelí nakrájeného na nudličky. Osolíme bylinkovou solí a všechno společně dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Mezitím uvaříme 200 g semolinových těstovin, slijeme je a přidáme k hotové zelenině. Nakrájíme ¼ čínského zelí, červenou kapii, ½ salátové okurky, dvě naťové cibulky, tři rajčata a nastrouháme nahrubo jednu mrkev. Syrovou zeleninu vmícháme k dušené zelenině s těstovinami a ochutíme umeoctem (nebo vinným octem a solí).
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat