Dnes jsem zalovila v mrazáku a zpracovala brokolici a divoká rajčátka z léta.
Umeleme 80 g sezamového semínka a v míse je promícháme se 180 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičkou soli, 50 ml oleje a 100 ml studené vody. Zpracované těsto vtlačíme do vymaštěné dortové formy o průměru asi 25 cm.
Jednu brokolici nakrájíme na kousky a v míse ji smícháme s 200 g najemno nastrouhaným uzeným tofu, lžičkou bylinkové soli, čerstvě mletým pepřem, 2 lžícemi domácího kečupu, červenou cibulí nakrájenou na půlkolečka a třemi utřenými stroužky česneku. 60 g Hrašky rozmícháme dohladka ve 100 ml vody a 100 ml mandlové smetany (nebo jiné rostlinné smetany) a přidáme k brokolicovému základu. Náplní poklademe připravený korpus, pokapeme olivovým olejem a ozdobíme drobnými rajčátky. Pečeme při 200 stupních asi třičtvrtě hodiny.
více ZDE
Děkuji za recept, brokolici máme doma moc rádi, určitě vyzkouším. Lea
OdpovědětVymazat