NÁKYP Z JEČNÉHO BULGURU A ŠVESTEK

300 g ječného bulguru vložíme do hrnce se silným dnem, zalijeme 750 ml mandlového mléka (album Ostatní pokusy), přidáme špetku soli a lžičku strouhané citrónové kůry a přivedeme k varu. Odstavíme, zakryjeme utěrkou a pokličkou a necháme hodinu odpočívat. Vmícháme 100 g tmavého třtinového cukru Muscovado, mandlovou drť, která nám zbyla po výrobě mandlového mléka, tři lžíce dobrého oleje, půl lžičky mleté vanilky, lžičku mleté skořice, šťávu z jednoho citrónu a 500 g pokrájených švestek (měla jsem zamražené ze zahrádky). Promícháme, navrstvíme do vymaštěného pekáčku, posypeme nasekanými mandlemi a upečeme dozlatova při 200 stupních, trvá to asi 30 - 40 minut. Na talíři poléváme datlovým nebo švestkovým sirupem.

více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat