RYBÍZOVÉ MUFFINY S VANILKOU

V míse promícháme 300 g polohrubé mouky (část můžeme nahradit celozrnnou špaldovou), špetku soli, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového pudingového prášku, 2 lžičky kypřicího prášku, ½ lžičky jedlé sody a lžičku mleté vanilky. V jiné misce smícháme rozmačkaný banán se 100 ml slunečnicového oleje a 250 ml sojového mléka. Tekutou část vmícháme do sypké a nakonec přimícháme 200 g rybízu (čerstvého nebo mraženého). Těstem naplníme 12 muffinových košíčků, navrchu je ozdobíme kuličkami rybízu a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut.


3 komentáře:

  1. Vypadají krásně, vyzkouším, díky. I pěkný předchozí článek. Přeji vše dobré v novém roce. Slávka

    OdpovědětSmazat
  2. Vím, že banán zde nahrazuje vejce, ale jelikož se nám nahromadila domácí vajíčka, použila jsem tentokrát místo 1 banánu 2 malá vajíčka - žloutky jsem našlehala s olejem a cukrem, z bílků sníh, a tím pádem jsem dala jen cca 3/4 sáčku vanilkového pudinku. Chutnají fantasticky a díky "sněhu" jsou nádherně nadýchané :-)

    OdpovědětSmazat