SVĚTLÝ CHLÉB KYNUTÝ PŘES NOC

V míse promícháme 500 g hladké bílé mouky, 100 g sojových vloček, 100 g kukuřičné hladké mouky, 50 g slunečnicových semínek, lžíci sušené petrželky, lžičku soli, lžičku cukru, tři lžíce olivového oleje a půl lžičky instantního droždí. Vmícháme 500 ml vlažné vody, vložíme do mikrotenové tašky nebo přikryjeme pokličkou a necháme 12 hodin v teple kynout.
Druhý den v míse několikrát přeložíme, necháme 15 minut odpočívat a poté těsto přemístíme do vymaštěné chlebové formy. Posypeme slunečnicí, vrátíme do tašky a necháme ještě dvě hodiny kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů půl hodiny, potom vyklopíme a ještě na 15 minut vrátíme do trouby, aby se utvořila kůrka.
Tento chleba se u nás používá místo kupované veky na chlebíčky.



1 komentář:

  1. Taky jsme si pekli chleba doma sami a celkově hodně pečivo. Manželku to bavilo. Ale co otevřeli https://www.vasepekarna.cz/ přímo u nás v Sobotce, tak chodíme moc rádi tam. Tak dobrý chleba a kmínové rohlíky jako mají tam jsem snad v životě neměl. :) To fakt stojí za to a každý si to zkuste. Nezapomenutelný zážitek. Navíc jejich prodejny vždycky krásně voní. :)

    OdpovědětVymazat