Naše „kokodáky“, jak je jmenuje vnučka Zorinka, se činí, po Slunovratu začaly snášet s novou vervou, ačkoliv už nepatří k nejmladším. Ale to je jistě také tou láskyplnou péčí Emotikona smile
V tomto výtečném moučníku jsou tedy domácí nejen vajíčka, ale i jablíčka a ořechy. Med je od kamaráda včelaře.
Sedm žloutků ušleháme do pěny se 100 g tekutého medu, vmícháme 280 g najemno nastrouhaných jablíček (pokud jsou příliš šťavnatá, maličko je vymačkáme), 160 g mletých vlašských ořechů, 50 g polohrubé kukuřičné mouky, 30 g kvalitního kakaa a 2 lžičky kypřicího prášku a nakonec opatrně vmíchaný tuhý sníh ze 7 bílků.
Těsto rozprostřeme do menšího pekáčku (nebo dortové formy) vymaštěné a vysypané hrubou moukou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 35 - 40 minut (čas je pouze orientační a přizpůsobíte si ho podle vlastností vaší vlastní trouby). Necháme vychladnout na mřížce.
Žádné komentáře:
Okomentovat