ČESNEKOVÁ PIZZA SE ŠPENÁTEM

V míse promícháme 300 g hladké mouky, půl lžičky soli, lžíci sušené petrželky a 4 lžíce olivového oleje. V jiné nádobce rozmícháme dohladka 20 g čerstvých kvasnic a 150 ml vlažné vody. Tekutinu nalijeme k mouce, promícháme a vyklopíme na vál, kde důkladně zpracujeme rukama pružné nelepivé těsto. Vrátíme jej do mísy, potřeme olejem a pod ubrouskem necháme v teple půl hodiny kynout.
V rendlíku rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a zlehounka na něm osmahneme čtyři utřené stroužky česneku. Přidáme 30 g hladké mouky a umícháme světlou jíšku, dáme pozor, aby se nepřipálila, zhořkla by. Zalijeme 300 ml sojového mléka, osolíme a povaříme do zhoustnutí. 250 g špenátových listů spaříme vroucí vodou a vmícháme jej do omáčky. Tři lžíce piniových semínek opražíme nasucho na pánvi.
Vykynuté těsto rozválíme na velký plech nebo uděláme dvě kulaté pizzy, je to jedno. Těsto potřeme omáčkou se špenátem, posypeme piniovými semínky a poklademe plátky veganského sýra. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 25 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat