OŘECHOVÉ MUFFINY S MRKVÍ

100 g vlašských ořechů opražíme nasucho na pánvi a umeleme. V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 1 lžičku kypřicího prášku, 1 lžičku jedlé sody, špetku soli, 80 g rapadury (nebo cukru), mleté ořechy, 150 g strouhané mrkve, 60 g brusinek, 5 lžic oleje a 150 ml sojového mléka smíchaného se šťávou z půlky citrónu. Umícháme těsto a rozdělíme je do 12 muffinových formiček. Každý muffin ozdobíme půlkou ořechu a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 20 – 25 minut. Nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé.


1 komentář:

  1. Luxusní, ukládám do kuchařky. Moc děkuji za recept. Šárka

    OdpovědětVymazat