HRÁŠKOVÁ OMÁČKA

Opravdu velmi lahodné jídlo, doporučuji. 
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme 350 g hrášku čerstvého nebo mraženého, osolíme, okořeníme bazalkou, zalijeme 200 ml bílého vína a dusíme doměkka. Odstavíme, rozmixujeme se 200 ml sojové nebo jiné rostlinné smetany, ochutíme šťávou z půlky citrónu, opepříme, případně dosolíme. Podáváme s haluškami: smícháme 330 g žitné mouky, 100 g Hrašky, sůl a 500 ml vody přidávané postupně. Těsto protlačujeme sítem na halušky do vroucí slané vody. Vaříme 5 – 7 minut. Můžeme podávat s vejcem nahniličku (které vegani samozřejmě vynechají).


Žádné komentáře:

Okomentovat