VEGANSKÝ "BUŘTGULÁŠ" SE SEITANEM

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět tři velké pokrájené cibule. Přidáme dvě lžíce mleté papriky, lžičku kmínu, pepř, lžičku sušeného česneku, lžíci sušené petrželky a chvíli společně mícháme. Přidáme 300 g seitanu pokrájeného na drobné kostičky, 70 g rajského protlaku, 800 g oloupaných a na malé kostky nakrájených brambor, 200 g sojových chilli párečků nakrájených na kolečka, dvě lžíce jablečného octa, osolíme a zamícháme. Deset minut dusíme, občas promícháme. Zalijeme 1 l zeleninového vývaru a zvolna dusíme 20 minut. V trošce vody rozmícháme 2 – 3 lžíce hladké mouky a nalijeme do hrnce. Povaříme 5 – 8 minut.


2 komentáře:

  1. Paní Evo, moc Vás zdravím.Syn začal být "vegan" a zrovna recepty se seitanem se nám hodí :-) Prosím Vás, máte praktické zkušenosti ohledně toho, jestli se dá "dělat doma"? Děkuji Margita

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, recept na výrobu seitanu je zde: http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2016/01/seitan.html
      Buďte na syna pyšná! :)

      Smazat