HRSTKOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU

60 g žlutého půleného hrachu, 60 g zelené čočky a 60 g ječných krup propláchneme v cedníku a na hodinu namočíme. Poté vaříme půl hodiny a scedíme. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme dvě mrkve, kousek celeru a jednu petržel. Okořeníme libečkem nebo celerovou natí, přidáme uvařený hrách, čočku a kroupy, zalijeme 1,3 l zeleninového vývaru a vaříme, dokud není zelenina měkká. Osolíme.


3 komentáře:

  1. Hrstkovou polévku vařím ráda, ale bez zeleniny, takže tu Vaši ráda vyzkouším. Polévky jsou u nás doma velice oblíbené.
    Pod stromečkem jsem našla Vaši kuchařku číslo 2 a jsem nadšená (však jsem si ji také přála). Moc mne zaujalo i Vaše povídání o stromech, vodě...
    Krásné dny.
    Alena

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za zpětnou vazbu na knihu, vážím si toho. Mějte se krásně, Eva

      Smazat
  2. Dobrá klasika, která nikdy nezklame ;-) Ňam!

    OdpovědětSmazat