BULGUR S CUKETOU A BROKOLICÍ

Máte rádi bulgur? Já ano a tohle je skvělý recept na lahodný a zdravý oběd 
200 g bulguru propláchneme v cedníku, vložíme do hrnce, zalijeme 400 ml horké vody, ochutíme lžící citrónové šťávy, dvěma lžícemi Shoyu a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 10 minut, potom odstavíme a necháme pod pokličkou 15 minut dojít.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme lžíci Shoyu, trochu soli, mletý pepř a nadrobno nakrájenou hlávku brokolice a jednu menší cuketku. Za občasného promíchání dusíme ve vlastní šťávě 5 – 8 minut, vmícháme hotový bulgur, dvě lžíce tahini a prohřejeme. Podáváme se salátem.


1 komentář:

  1. Ano,mám ráda bulgur,hlavně pohankový.Dnes jsem si na oslavu mého milovaného jara připravila Váš skvělý žampionový salát s bulgurem.Děkuji Bohu za všechny tyto krásy:)

    OdpovědětVymazat