Nejprve si uvaříme polentu: 150 g hrubé kukuřičné krupice (polenty) vsypeme do směsi 250 ml sojového (nebo jiného rostlinného) mléka a 250 g vody, osolíme a vmícháme deset pokrájených sušených rajčat naložených v oleji. Vaříme dohusta asi deset minut, odstavíme, špachtličkou rozprostřeme v tenké vrstvě na navlhčené prkénko a uhladíme. Necháme vychladnout a ztuhnout a nakrájíme na kostičky.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a deset minut na něm zprudka opékáme čtyři pokrájené stroužky česneku, žlutou papriku nakrájenou na kostičky, 200 g žampionů nakrájených na plátky a 100 g černých oliv. Okořeníme chilli, dobromyslí, osolíme a vmícháme 300 g nakrájených rajčat (použila jsem mražená) a 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů. Dusíme deset minut bez pokličky, dokud se téměř nevydusí voda. Přemístíme do mísy a promícháme s polentovými kostičkami. Zdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s polníčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat