VELIKONOČNÍ BERÁNEK S TOFU A HROZINKAMI

Druhý pokus o velikonočního beránka v rostlinné verzi, tentokrát s trochu „divočejším“ složením. Ale nebojte, je skvělý, pěkně šťavnatý a akorát sladký.
Do mixéru vložíme 350 g silken tofu (pokud používáte klasické bílé hrudkovaté tofu, doporučuji jej před přípravou asi 20 minut povařit ve vodě, bude jemnější), 130 g sojového jogurtu, 130 g jablečného pyré (neslazené přesnídávky), 90 g čokoládovo-ořechového krému (něco jako zdravá Nutella, použila jsem Šufánek), 100 g datlového sirupu, 50 g arašídového nebo jiného dobrého oleje a rozmixujeme na hladký krém.
V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 80 g pohankové mouky, mletou vanilku, 2 lžíce kypřicího prášku a 80 g drobných hrozinek. Přidáme tofu krém a promícháme. Těstem naplníme dobře vymazanou a vysypanou formu na beránka, přiklopíme druhou částí a pečeme při 180 stupních třičtvrtě hodiny. Odklopíme, a vrátíme ještě na 15 minut do trouby. Stav kontrolujeme špejlí.



Žádné komentáře:

Okomentovat