Naše zachráněné slepičky cití nezadržitelné jaro a my máme vajíček, že nevíme, co s nimi, snášejí dokonce i ty pětileté
Před časem jsem sdílela recept na semínkový chleba s psylliem a ovesnými vločkami, takže kdo nechce použít vejce, je tu alternativní recept bez nich.
Tenhle je navíc bezlepkový. Oba dva jsou stejně dobré. Recept, stejně jako ten s psylliem, není můj, koluje internetem, původní zdroj bohužel neznám.
V míse promícháme 100 g nahrubo nakrájených mandlí, 40 g mletých mandlí, 100 g slunečnicového semínka, 150 g dýňového semínka, 50 g sezamového semínka, 10 g chia semínek, rovnou lžičku soli, půlku cibule nakrájené na tenká půlkolečka, 1 – 2 (podle toho, jak jsou velké), na nudličky nastrouhané mrkve, hrst sekané petrželky, 4 celá vejce a 35 g rozehřátého kokosového oleje (nebojte, chleba nebude mít kokosovou příchuť). Dobře promíchané těsto upěchujeme do malé chlebové formy vyložené pečicícm papírem nebo dobře vymaštěné a necháme hodinu v chladu odpočinout.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů hodinu. Chleba ničím nemažeme, ale přikusujeme ho k jednoduchému salátu.
V naší slepičí partě máme i 12-ti leté babičky a dokonce snáší vajíčka i ony.Jednu z těch starších si naše Růženka ochočila a slepička se od ní nechá krmit i nosit.Stává se,že jí usne v náručí:-)
OdpovědětVymazatTak to má být :)
VymazatJá jsem tento recept našla náhodou na blogu PGfoodies.com, takže to by mohl být ten původní zdroj ;-)
OdpovědětVymazatAno, máte pravdu, to je ono, děkuju :)
Vymazat