ECHT ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA

V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g polohrubé bílé mouky, 30 g nepraženého kakaa, 40 g nasekaných kakaových bobů, dvě lžičky kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. V jiné nádobě promícháme 250 ml sojového mléka, šťávu z půlky citrónu (sojové mléko se srazí a zhoustne), dvě najemno nastrouhaná jablka, 80 g datlového sirupu a 70 g rozehřátého kakaového másla. Vmícháme k mouce a husté těsto přemístíme do vymaštěné bábovkové formy. Pečeme při 180 stupních 35 - 40 minut.


1 komentář:

  1. Výborná bábovka :-). Opět s malými úpravami ;-). Použila jsem různé mouky (bílé už nepoužívám) a místo kakaového másla jsem dala Alsan. Boby kupuju ve formě zlomků, nemusím se trápit jejich sekáním. Děkuji. Krásný den.

    OdpovědětVymazat