Výborný, netradiční dortík slazený pouze datlemi a datlovým sirupem.
V robotu rozmixujeme 100 g vypeckovaných datlí (sušené musíme předem namočit, aby změkly), 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, ½ lžičky kypřicího prášku, 2 lžíce kakaa a 4 lžíce slunečnicového nebo ořechového oleje. Vzniklé těsto prsty vtlačíme do vymaštěné malé rozevírací dortové formy (prům. 20 cm) a pečeme při 180 stupních 10 – 15 minut.
V půl litru sojového (nebo jiného rostlinného) mléka povaříme do úplného rozpuštění 5 g agaru se lžičkou mleté vanilky. Odstavíme, vmícháme 70 g kokosové pasty (oříškového másla), 80 g datlového sirupu, 100 g sojového jogurtu a rozšleháme metličkou dohladka. Nakonec vmícháme deset vypeckovaných, pokrájených datlí a nalijeme na předpečený korpus. Necháme ztuhnout v ledničce.
Žádné komentáře:
Okomentovat