INDICKÁ OMÁČKA S CIZRNOU

Tahle omáčka je doopravdy lahodná a můžete ji použít klidně i k těstovinám, nokům, bramborám, rýži nebo plackám.
Večer předem namočíme do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy) 350 g cizrny, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.
Do rendlíčku nalijeme 50 ml dobrého oleje, třeba sezamového, zvolna jej rozehřejeme, vložíme 4 celé oloupané cibule, přiklopíme pokličkou a na MÍRNÉM ohni je zvolna dusíme 40 minut. Nesmí se zprudka smažit. Přidáme svazek petrželky, lžičku tymiánu, lžičku saturejky, 1 bobkový list, 1 lžíci kari koření, sůl, pepř a 300 ml kokosového mléka z plechovky. Vaříme ještě dalších 30 minut, aby se chutě a vůně dokonale propojily. Rozmixujeme, dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s vařenou cizrnou a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat