ZELENINOVÉ LASAGNE

Já lasagne miluju skoro jako Garfield, a co vy? 
Nová sezóna je za dveřmi, tak je třeba udělat v mrazáku místo na nové zásoby. Likviduji divoká rajčátka a ačokču.
V hluboké pánvi necháme na oleji změknout pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme dvě nahrubo nastrouhané mrkve, okořeníme bazalkou a rozmarýnem a chvíli společně opékáme. Vmícháme půl kila nakrájené ačokči (nebo jiné oblíbené zeleniny, třeba brokolice, cukety nebo lilku) a kilo pokrájených rajčat (divoká se krájet nemusí), osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi 20 minut. Nakonec vmícháme 100 g černých oliv, 200 g strouhaného veganského sýru a 200 ml mandlové smetany.
Do pekáčku vymaštěného olivovým olejem rozprostřeme dvě sběračky omáčky a pak vrstvíme na střídačku plátky syrových lasagní a omáčky. Naposledy bude tenká vrstva omáčky. Pokapeme olivovým olejem. Pečeme při 200 stupních asi 45 minut až hodinu. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat