Tahle skvělá pomazánka na mě vykoukla ze stránky PGFoodies.com. Zkuste!
Na dvě hodiny namočíme každé zvlášť do horké vody 100 g kešu a 40 g sušených rajčat. Slijeme, kešu propláchneme a 30 ml vody z rajčat uchováme. Do mixéru vložíme kešu a postupně přidáváme rajčata, tři stroužky česneku, šťávu z půlky citrónu, lžičku datlového sirupu, jednu chilli papričku a 30 ml vody z namáčení rajčat. Mixujeme dohladka a na závěr vmícháme sekanou pažitku. Pokud je třeba, dosolíme.
Na dvě hodiny namočíme každé zvlášť do horké vody 100 g kešu a 40 g sušených rajčat. Slijeme, kešu propláchneme a 30 ml vody z rajčat uchováme. Do mixéru vložíme kešu a postupně přidáváme rajčata, tři stroužky česneku, šťávu z půlky citrónu, lžičku datlového sirupu, jednu chilli papričku a 30 ml vody z namáčení rajčat. Mixujeme dohladka a na závěr vmícháme sekanou pažitku. Pokud je třeba, dosolíme.
To je skvělý nápad na využití kešu ořechů! Navíc i sušená rajčata mám moc ráda a tohle by mohla být skvělá kombinace chutí. Určitě to vyzkouším. Kešu ořechy si vybírám tady https://zivotavyziva.cz/kesu-orechy/. Je tam přehled hned několika různých druhů, na základě hodnocení a recenzí zákazníků. Musím říct, že už jsem jich zkoušela několik a všechny mi moc chutnaly. Už s těším až je použiji do téhle pomazánky.
OdpovědětVymazat