Jednoduchý a skvělý recept bez předchozího tepelného zpracování potřebných surovin, uspoří vám to čas.
Půl kila čerstvého špenátu spaříme v cedníku vroucí vodou a po vychladnutí pokrájíme. Polovinu rozmixujeme s 500 ml ovesné smetany (nejlépe domácí výroby), čtyřmi stroužky česneku, pepřem a solí. Promícháme s 10 předem namočenými a nakrájenými sušenými rajčaty, druhou polovinou špenátu, 250 g pokrájených žampionů a 200 g nastrouhaného veganského sýru. Vrstvíme do vymaštěného pekáčku s lasagnemi, poslední vrstvu tvoří špenát. Pokapeme bazalkovým olivovým olejem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme při 180 stupních asi 45 minut. Podáváme se salátem.
Jéje! To zkusím :)
OdpovědětVymazat