CIZRNOVÝ SALÁT S MRKVÍ

Skvělý sytý a zdravý salát. Díky tomu, že mrkev osmahneme na oleji, se zlepší využitelnost provitamínu A.
Večer namočíme 200 g cizrny do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy). Druhý den propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a nasypeme do mísy. Dvě mrkve nastrouháme na nudličky a pět minut opékáme na dvou lžících olivového oleje. Vmícháme k cizrně, přidáme polovinu červené papriky nakrájené na kostičky, 1 – 2 naťové cibulky, 80 g polníčku a spojíme zálivkou: 2 lžíce bazalkového olivového oleje, sůl, pepř, utřený stroužek česneku a tři lžíce krémového balzamikového octa.


Žádné komentáře:

Okomentovat