DOMÁCÍ TEKUTÉ MÝDLO

Výroba je triviální.
Na jemném struhadle nastrouháme 50 g jádrového mýdla a rozmícháme ho v 1 l vody. Přivedeme k varu, často mícháme metličkou, aby se mýdlo zcela rozpustilo. Za občasného promíchání necháme vychladnout, přidáme 2 lžičky glycerinu (klidně ho vynechejte), 2 lžíce kokosového oleje a 10 kapek oblíbeného éterického oleje. Aby se mýdlo nekazilo, vmícháme také na špičku nože grepového extraktu. Elektrickým šlehačem důkladně ušleháme do hustého krému a naplníme do dávkovače.


6 komentářů:

  1. Dobrý den Evi, mýdlo si chci vyrobit, myslíte, že by šlo použít místo práškového grep. extraktu ten v kapkách? Nebo něco jiného? Nechce se mi jen kvůli mýdlu kupovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, dozvěděla jsem se z diskuze na facebooku, že grepový extrakt je neúčinný a že se prý má použít jiný konzervant. Ale moje mýdlo je zatím v pořádku a žádné jiné jsem dosud nevyzkoušela. Tak se možná poptejte v nějaké skupině, kde se výrobě mýdel věnují, tohle jsou opravdu jen pokusy :)

      Vymazat
  2. Děkuji. Možná by stačilo přidat tea tree olej nebo levanduli a udělat možná menší množství, zkusím to, děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, dobrý den, ráda bych vyzkoušela pár Vašich receptů na pleťové krémy,kartičky, pasty apod...můžete mi prosím napsat, kde nakupujete potřebné ingredience? Předem děkuji. Ilona

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji moc za návod. Akorát mi to tedy hraje do karet. Zrovna jsem si koupila takový fajnový dávkovač na mýdlo a vždycky jsem si to chtěla vyzkoušet. Tak konečně mám o důvod navíc to začít :-)

    OdpovědětVymazat