BULGUROVÝ KOLÁČ

Moc moc dobrý, vyzkoušejte!
Do hrnce nasypeme 170 g pšeničného bulguru, zalijeme 380 ml vody a vaříme doměkka. Vychladlý bulgur promícháme se solí, 1 najemno nakrájenou cibulí, lžičkou koření na špagety, 100 g hladké kukuřičné mouky, 2 lžíce olivového oleje a 200 ml vody. Nastrouháme na nudličky 2 menší cukety (celkem asi půl kila) a polovinu vmícháme k bulguru. Směs navrstvíme do menšího (25/40 cm) pekáčku vymaštěného olivovým olejem, posypeme 80 g najemno nastrouhaného rostlinného sýru (např. Veganline), 260 g rajčat (maličkých vcelku nebo větších nakrájených) a druhou polovinou nastrouhané cukety. Okořeníme kořením na špagety, osolíme a pokapeme lžící olivového oleje. Pečeme při 200 stupních 35 - 40 minut.


2 komentáře:

  1. Koření na špagety bude, tipuji, směs bazalka, oregano, tymián? V nadcházejících dnech určitě vyzkouším, přidám navíc trochu sušených rajčat a medvědí česnek, pro který teď pravidelně chodíme do lesíku nedaleko našeho domečku ;-) Už se mi sbíhají sliny! Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. EVÍ,tak jsem právě dojedla a musím hned pochválit!!!!Byla to opravdu lahůdka a už vím,co bude mít příští sobotu návštěva k obědu :-)!!!!

    OdpovědětVymazat