KOJIBAKERS

Včera jsem dostala balíček s úžasným dárkem. Jedna příznivkyně mé stránky mi poslala Miso, Shiokoji, KomeKoji a redukovaný ocet z vlastní rodinné dílny, která má jméno Kojibakers.
Je to naprostá paráda, protože doteď jsem kupovala v obchodech se zdravou výživou pouze miso konzervované, tudíž zbavené většiny blahodárných enzymů a živin. Ale miso Kojibakers je živé! Můžete je bez obav nechat v chladničce, nezkazí se a zraje tam i několik let.
Kromě misa bylo v balíčku i Shiokoji. "Shio" znamená v japonštině "slaný". Sůl obsažená v tomto výrobku zajišťuje především podmínky pro korektní mléčné kvašení, při kterém zároveň dochází k enzymatické přeměně škrobů rýže na stravitelné cukry. Ty následně zajistí povrchovou karamelizaci například při pečení zeleniny a dodají jí tak delikátní křupavost, křehkost a příjemně bylinné aroma.
Ve třetí skleničce jsou zrníčka rýže Komekoji - enzymatická rýže. Je to kombinace rýže a Kropidláka rýžového (Aspergilus oryzae),spojením vzniká výrobek určený k enzymatickému staření a je základem pro výrobu nápojů a dezertů amazake, k výrobě shiokoji, misa, saké, octa komezu a sojové omáčky tamari.
A jako poslední je báječný redukovaný jablečný tříletý ocet.
Pokud máte zájem o tyhle dobroty, podpořte i vy malou českou firmu!



1 komentář:

  1. Dobrý den a ano, můžu potvrdit, že produkty KOJIBAKERS jsou vynikající!
    Před chvílí jsem si přečetla, že nově testují miso polévky s mořskými řasami. Jak já se těším, až ji ochutnám!

    OdpovědětVymazat