Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
JAHODOVÝ KOLÁČ S KOKOSEM
V míse promícháme 170 g celozrnné špaldové mouky, 170 g hladké bílé mouky, 2 lžíce tmavého cukru, 2 lžičky instantního droždí, 60 g rozehřátého rostlinného másla nebo ořechového oleje a 200 ml ohřátého rostlinného mléka. Zpracujeme hladké, nelepivé těsto a necháme ho hodinu v teple vykynout. Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na velký vymaštěný plech. Rozšleháme plechovku (400 g) kokosového mléka, 6 lžic rýžového sirupu a 1 vanilkový puding a rozetřeme směs na těsto. Poklademe 1 kg jahod (čerstvé nebo mražené) a posypeme drobenkou (rostlinné máslo nebo olej, cukr, polohrubá mouka a kokos). Pečeme při 180 stupních 45 minut. Krájíme po vychladnutí.
Štítky:
Jahody,
Kokos,
Kynuté těsto,
Moučníky,
Moučníky s ovocem,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Vynikající!Koláč provoněl celou naši chaloupku:-)Děkuji za další skvělý recept.Světlana🌱
OdpovědětVymazat