Jestli milujete jednoduchá, prostá jídla stejně jako já, bude vám tohle moc chutnat.
Uvaříme kilo brambory ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
Rozehřejeme dvě lžíce oleje a vmícháme 2 – 3 lžíce hladké kukuřičné (nebo pšeničné, funguje oboje) mouky. Okořeníme oreganem a bazalkou, chvíli společně opékáme a poté zalijeme 100 ml studeného zeleninového vývaru nebo vody. Ochutíme lžičkou cukru a lžičkou jablečného octa, vmícháme 300 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat a vaříme 5 minut. Nakonec přidáme brambory, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s něčím zeleným, nám už roste na zahrádce rukola.
Jednoduché výborné jídlo. Já i roční dcera jsme si pochutnaly. Určitě ještě něco podle Vás uvařím. Jablečný ocet nepoužívám, dlouhou dobu mi leží v komoře. Nevím do jakých jídel se hodí :D.
OdpovědětVymazat