ČOČKOVÝ SALÁT

Inspirace Ellou.
Čočka beluga je drobná, nemusí se namáčet a nerozváří se, je proto ideální do salátů.
Večer předem namočíme do slané vody 60 g vlašských ořechů, druhý den scedíme, vypereme a necháme okapat.
V cedníku vypereme a doměkka uvaříme 200 g černé čočky beluga, scedíme ji a necháme okapat.
Do pekáčku nakrájíme 3 velké cibule a 3 velké mrkve. Přidáme vlašské ořechy, lžičku tlučeného koriandru, lžičku tlučeného kmínu a 2 lžíce shiokoji (vyrábí Kojibakers; pokud nemáte, zeleninu prostě osolte). Pečeme při 200 stupních 45 minut, občas promícháme. Pečenou zeleninu promícháme s čočkou a miskou řeřichy. Salát je výtečný odleželý.


1 komentář: