Když odebírám bedýnky, je v nich opravdu hodně kořenové zeleniny, kterou nestihneme sníst. Co stále dělat z obrovských pastináků a spousty mrkve? Třeba variaci na „čínu“. Výborná je s celozrnnou rýží, kterou večer před vařením namočím, je pak lahodnější.
V pánvi WOK rozehřejeme 1 lžíci arašídového oleje a 10 minut na ní za stálého míchání opékáme 50 g nesolených arašídů a zeleninu nakrájenou na tenké nudličky – 1 pórek, 3 mrkve, 1 velký pastinák a 2 světlé zelené papriky. Během opékání okořeníme lžící kari.
Podlijeme 100 ml vody. Krátce podusíme do poloměkka (zelenina musí křupat) a zalijeme 2 lžícemi škrobu (tapiokového nebo kukuřičného) rozmíchaného ve 150 ml vody. Necháme projít varem, až omáčka zhoustne, a vypneme plotýnku. Vmícháme 2 lžíce Shoyu a 1 lžíce Umeocta, případně dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat