ZAPEČENÉ BRAMBORY S TEMPEHEM A ŠPENÁTEM

Uvaříme 2 kila brambor ve slupce, oloupeme je, nakrájíme na kolečka a promícháme se solí a lžící olivového oleje.
Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme 200 g rozdrobeného smaženého tempehu, okořeníme pepřem a opečeme dozlatova. Vmícháme 500 g spařeného a nakrájeného špenátu (já jsem použila zamražený čtyřboč), osolíme a společně podusíme 10 minut, nebo dokud se neodpaří většina tekutiny.
Polovinu brambor vložíme do zapékací misky, na ně navrstvíme špenátovou náplň a zakryjeme druhou půlkou brambor. Pokapeme 100 ml ovesné smetany a pečeme při 250 stupních asi 20 – 25 minut. Podáváme se salátem.


1 komentář: