ŘEZY S DŽEMEM

Inspirace je od skvělého Romana Uhrina, jeho recepty mě nikdy nezklamaly.
V míse promícháme 400 g polohrubé mouky (můžete částečně nahradit moukou celozrnnou), špetku soli, 2 lžíce tmavého cukru, 60 g mletých dýňových semínek a 2 lžičky instantního droždí. Rozmixujeme dohladka 3 banány a dvě vrchovaté lžíce 100% arašídového másla (bez dalších přísad), a vlijeme do mísy. Promícháme a vyklopíme na vál, kde rukama řádně propracujeme. Vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme v teple 45 minut kynout.
Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozválíme na placku, kterou potřeme dobrou zavařeninou. Já jsem použila třešně se zázvorem a solí. Stočíme, nakrájíme na pěticentimetrové díly, postavíme je na plech s pečicím papírem a pečeme při 170 stupních 20 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat