JAHODOVÝ CRUMBLE

Velmi jednoduché a velmi dobré.
Do vymaštěné zapékací misky nasypeme půl kila jahod, velké přepůlíme.
V míse rukou dobře promícháme 80 g tmavého cukru, 80 g ovesných vloček, 70 nahrubo nalámaných vlašských ořechů, 60 g celozrnné špaldové mouky, špetku jedlé sody, špetku soli a 70 g kokosového oleje. Drobenku nasypeme rovnoměrně na jahody v míse a pečeme při 180 stupních 40 minut.


3 komentáře:

  1. Dobrý den, tento moučník byl zatím nejlepší, co jsem z jahod pekla, měl úspěch u každého, komu jsem dala ochutnat, jen se chci zeptat, jak moc mají být jahody upečené? Moje trouba totiž neodpovídá většině doporučení na dobu pečení.
    Těším se, že vyzkouším i vaše další recepty, krásné dny přeje Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to peču, dokud drobenka nezačne zlátnout, tak to udělejte také tak, jahody jsou měkké ovoce, jsou upečené raz dva

      Vymazat
  2. Crumble drobkové koláče mám moc ráda, jsou jednoduché na přípravu a dají se dělat s jakýmkoliv ovocem, neomezujme se jen na jahody. Ačkoliv, červen, kdy jahodová sezóna vrcholí, je skvělá doba na nejrůznější experimentování. Pokud zbydou jahody, zkuste tenhle recept na jahodový koláč. Je rychlý a nadýchaný a chutná moc dobře!

    OdpovědětVymazat