VAJEČNÉ CONSOMMÉ

Dnes pro změnu něco s vajíčky.
Recept je z pradávného sešitku s recepty, roztrhaného se zažloutlými stránkami. Slepičky nesou ostošest, tak jsem to zkusila. Consommé v tomto receptu je jakýsi puding, hodně tlustá, ale velejemná omeleta.
Dobře rozkvedláme 9 vajec, 375 ml rostlinného mléka, sůl, špetku muškátového květu a 2 lžičky hladké mouky. Hrnec, který se vejde do většího hrnce, dobře vymažeme, vaječnou směs do něj nalijeme a přikryjeme pokličkou. Hrnec postavíme do zmíněného většího hrnce, do kterého nalijeme vodu – consommé se bude vařit ve vodní lázni do ztuhnutí. Trvá to asi hodinu, zkoušíme špejlí. Vaječný puding vyklopíme na mísu a obložíme dušeným hráškem: na lžíci oleje osmahneme cibuli, vmícháme lžíci hladké mouky a připravíme světlou cibulovou jíšku. Vlijeme 150 ml studené vody, dobře rozmícháme a vsypeme 400 g čerstvého hrášku. Osolíme a dusíme 10 – 15 minut do měkka. Nakonec dochutíme jedním utřeným stroužkem česneku.
Podáváme s vařenými brambory.



Žádné komentáře:

Okomentovat